Jelenlegi hely

Nyelvtanulás külföldön ingyen?

Nyelvtanulás programokkal és költőpénzzel Angliában, Máltán vagy Németországban? Strandolás a tengerparton mialatt csak úgy ragad rád az angol vagy a francia?

A 2019-2020-as tanévtől a 9. vagy 11. osztályos tanulók a nyári szünetben kéthetes egyéni vagy csoportos ingyenes nyelvoktatásban vehetnek részt. Erről nyilatkozott Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium képviseletében december 16-i sajtótájékoztatóján.

A diákok részvételét a Magyar Állam finanszírozza. A jelenleg 140 ezer 9. és 11. évfolyamon tanuló diákok jogosultak arra, hogy egy választott célország anyanyelvi környezetében két hetet töltsenek el 20-25 órás intenzív nyelvtanfolyamokon. A fiatalok külföldi nyelvtanulási programjára a kormány 90 milliárd forintos keretet alakított ki.

Milyen nyelven lehet tanulni?

A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében a Nemzeti alaptanterv szerint első nyelvként tanulható idegen nyelvek választhatók, tehát

  • francia
  • német
  • angol
  • valamint speciális esetben a kínai

Nem kötelező az elsőként tanult idegen nyelvet választani, tehát azt, amelyet általános iskolában kezdett el tanulni, azonban legalább a pályázat évében (a 9. vagy a 11. osztályban) már tanulnia kell tantervi keretek közt a választott nyelvet.

Országok, ahová lehet utazni

  • Nagy-Britannia, Írország és Málta
  • Franciaország
  • Ausztria, Németország
  • a kétnyelvű iskolák esetében Kínába

A program keretein belül cél, hogy a diákok nyelvtudásukat fejleszthessék és megismerhessenek egy idegen kultúrát – mindezt egy nemzetközi nyelvi csoportban. A Külföldi Nyelvtanulási Programban az EMMI jóváhagyásával azok a nyelviskolák vehetnek részt, amelyek megfelelnek az adott országban elfogadott, a nyelviskolák számára szabott minősítési követelményeknek. A nyelviskolák az újrakezdőtől a felsőfokú szintig ajánlanak tanfolyamokat. A szintfelmérést a fogadó nyelviskola végzi.

Kik vehetnek részt a programban?

Nappali tagozatos, 9. vagy 11. osztályos diákoknak, vagy akik gimnáziumba vagy szakgimnáziumba járnak

Aggódsz, hogy hol fogsz aludni?

Családoknál vagy kollégiumban szállásolnak el, félpanziós vagy teljes ellátással. Délelőttönként nyelvi kurzusok várnak, délután, valamint hétvégén pedig kulturális és sportprogramokat szerveznek a nyelviskolák, melyeken az idegen nyelveket a diákok használni tudják. A fogyatékkal élő fiataloknak is lehetőségük lesz pályázni.

A Külföldi Nyelvtanulási Program a célországokban való nyelvtanulásra teljeskörű támogatást nyújt, tehát fedezi a külföldi nyelvtanfolyam díját, a kiutazás költségeit, a külföldi szállást és ellátást, a célországon belüli, a nyelvtanfolyamon való részvételhez szükséges utazási költségeket.

A tanulók a támogatást még a tervezett kiutazás előtt megkapják, így önerő, előfinanszírozás nem szükséges.

Ha szeretnétek többet megtudni a programról, további információk, jelentkezés ITT.

Nyelvvizsgáznál? azt tudtad, hogy visszakaphatod sikeres vizsga esetén a vizsgadíjat? Gyors infók és a visszaigénylés menete ITT.

ADL - Debrecenimami

Forrás: ef.co.hu, EF Facebook oldala

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére