Jelenlegi hely

Az első hivatalos virtuális világtérkép a járványhelyzetről

COVID-19-figyelő - Az első hivatalos virtuális világtérkép a járványhelyzetről.

A Microsoft COVID-19-figyelő néven készített egy virtuális térképet, melyen nyomon követhető valóságos időben a koronavírus által súlytott területeken kialakuló érintettek száma. A szolgáltatást a Bing Map biztosítja. A interaktív térkép szolgáltatás mutatja a gyógyultak, fertőzöttek és halálos esetek számát országonként listázva is, és a térképen navigálva is.

Amerikában ráadásul tagállamonként nézhetőek meg ezek a mutatók, míg a városokra kattintva az utolsó helyi információkat, híreket is meg lehet tekinteni.

A sajnos folyamatosan emelkedő megbetegedési számokat mutató adatokat több hiteles forrásból gyűjtik és hasonlítják össze, a WHO-tól, az Amerikai Járványvédelmi Központtól (CDC) és az Európai Unióban hasonló szerepet betöltő intézettől egyaránt.

Az új szolgáltatás értékes és hasznos, mivel több, hackerek által készített rosszindulatú szoftver, nem hivatalos interaktív térkép is található az interneten a témában.

Az egyetlen gond, hogy a Bing több szolgáltatási problémával is küzd az országok járványhíreinek frissítésében. Például az Egyesült Királyságról szóló utolsó hírre kattintva egy olyan videót mutat mely szerint még nincsenek hivatalos megbetegedések Nagy-Britanniában. Miközben ugyanezen szolgáltatás térképére kattintva a fertőzöttek hivatalos száma 1500 feletti.

A Bing Map magyar nyelven ezen a linken érhető el.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Leganerd

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek:  „A nevetés gyógyít” témában

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek: „A nevetés gyógyít” témában

Pályázat típusa: Videó készítőKorosztály: 16 felettNevezési határidő: 2021. január 31.
Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! avagy karácsony újrafelhasználva

A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! Avagy karácsony újrafelhasználva

Az ünnep kiváló alkalom arra, hogy a környezetünkért is tegyünk, sőt mindezt együtt is tehetjük a családdal, barátainkkal vagy kollégáinkkal. Kreativitással, előre tervezéssel csökkenthető az egyszer használatos dekorációk, csomagolások mennyisége. Ötletek, tippek, videók a képeslaptkészítéstől a karácsonyfáig!
Exkluzív ajándék az olvasóinak

Exkluzív ajándék az olvasóinknak

Sokat gondolkoztunk mi legyen az ajándék az olvasóinknak. Valami olyan, aminek igazán örültök, amit szívesen megosztotok, és ami nem terem minden üzletben (ugyebár a mai világban ilyen már nincs is J ) és amit Ti is tovább ajándékozhattok.
Ugrás az oldal tetejére