Jelenlegi hely

Kaposvári Egyetem Pedagógiai Főiskolai Kar Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Cím: 7400 Kaposvár, Béke u. 75.
Tel.: 82/411-628
E-mail: titkar@gyakorlo-kap.sulinet.hu
Web: www.gyakorlo-kap.sulinet.hu

Iskolánk 1979 óta működik jelenlegi helyén, a város nyugati helyén lévő Béke-Füredi lakótelepen. Az épület 1996-ban vált négyszintessé. Ez által megteremtődtek az általános iskolai és a gimnáziumi nevelő-oktatómunka, valamint a tanító- és tanárjelöltek gyakorlati képzésének optimális tárgyi feltételei. A gyakorlóiskola négyszárnyas, átalakított épülete szaktantermekkel, előadókkal, könyvtárral, két számítástechnika teremmel szolgálja az oktatást. Felújított tornaterme és két uszodai tanmedencéje, sportudvara sokféle lehetőséget a kínál a sportolni vágyóknak. Az iskola beiskolázási körzete nem behatárolt. A város egész területéről, szűkebb és tágabb vonzáskörzetéből jelentkeznek tanítványaink.

1992-ben indult a nyolcosztályos, 2002-ben a négyosztályos gimnáziumi képzés, évfolyamonként 1-1 osztállyal. Pedagógiai programunkban különös hangsúlyt kapott az anyanyelv, a matematika, az idegen nyelvek és a számítástechnika oktatása, a testnevelés, az egészséges életmódra nevelés. Fontos feladatunknak tartjuk a tehetséggondozást, így a tanulók érdeklődésének és igényeinek megfelelően különböző szakkörök működnek iskolánkban.

A 11. osztálytól kiemelt szerepelt kap a kétszintű érettségi vizsgára való felkészítés-felkészülés. A kötelező érettségi tantárgyakon felül kémiából, biológiából, földrajzból, ének-zene és rajz- és vizuális kultúra tantárgyakból, testnevelésből, informatikából vállalnak emelt szintű érettségi vizsgára való felkészítést megfelelő számú jelentkező esetén.

Nagy gondot fordítunk a művészeti nevelésre. A rajzelőadó- és szaktanterem, valamint a mintázó műhely felszereltsége minden igényt kielégít, az oktatás színvonala magas. A művészeti nevelés célját szolgálják rajztagozatos osztályaink. Iskolánk a város magániskoláival is kapcsolatot tart, így intézményen belül tudjuk biztosítani a furulya- és zongoratanulás lehetőségét, illetve a tánc- és mozgásművészeti csoportok (néptánc, társastánc, mazsorett) működését.

Rászoruló tanulóink rendszeresen tornatermi és uszodai gyógytestnevelés foglalkozáson vehetnek részt. Az Iskolai Sportkör eredményesen szervei a tanulók sportéletét, házibajnokságait és versenysportját. Turisztikai szakosztályunk természetet szerető és védő gyermekeket nevel a családok bevonásával. A természet- és környezetvédelem központú nevelés-oktatás színterei a terepgyakorlatok, erdei iskolák, csillagászati táborok is. A tanítási órákon végzett nevelő munkát bővíti, kiegészíti a napközis tevékenység. Ez lehetőséget biztosít az egészséges életmód szokásainak és az önálló tanulás képességének alakítására, gyakorlására a 6-12 éves korosztály számára. Szervezett foglalkozások keretében van mód a szabadidő hasznos eltöltésének megtanulására is.

A szakmailag jól felkészült 72 fős nevelőtestületünk a családokkal, óvodákkal, társintézményekkel, a főiskolai kar oktatóival és hallgatóival való tartalmas együttműködéssel törekszik megfelelni korunk kihívásainak, a differenciált társadalmi elvárásoknak, hogy betölthessük tanítványaink életében, a kisebb és nagyobb közösségekben a jogosan elvárt esélyt adó szerepet.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére