Jelenlegi hely

DIY: Adventi koszorú házilag - tippek és fortélyok

Dec. 2-án elkezdődik az adventi időszak, meggyújtjuk az adveni koszorún az első gyertyát, hopp, na de van-e adventi koszorúto. !Szeretnék segítséget nyújtani, otthon elkészíthető, nem drága, nem bonyolult, viszont szép, egyedi, a saját lakásodhoz illő adventi koszorút készíthetsz könnyedén.

Már évek óta készítem magam, figyelem a trendeket, a saját ízlésémet, illetve azt is hogy az adott éveben ilyen színű dekorációt szeretnék karácsonyra, illetve milyen színben fogom felöltöztetni a karácsonyfát.

Nem kell sok dolog hozzá, az alap, egy koszorú alap, lehet szalmából, lehet díszesebb gallyakból hajtogatott, sőt már olyat is lehet kapni amin fenyő van, és csak rá kell rakni a gyertyákat és néhány díszítő elemet. Aki ügyesebb próbálkozhat szalmából készíteni, egyszer Én is megpróbáltam, nem ajánlom, inkább vegyetek.

A koszorú alapot több módon is bevonhatjuk, lehet fenyőágakkal, vagy tuja ágakkal. Lehet szalaggal körbetekerni, de próbáltam már azt is hogy sállal bevoltam a szalma alapot, pár éve nagy divat volt, szerintem nagyon szép megoldás, itthoni nem használt kötött sálat használtam fel, plusz turkálóban szereztem be néhány szép kötött sált pár 100 forintért. Szabadon is lehet hagyni a szalma alapot, úgy is nagyon mutatós. Több éve tujával szoktam bevonni, mert az kevésbbe hullajt, könyebb vele dolgozni. Erősebb U alakban meghajlított drótokkal szoktam a koszorú alapra rögzíteni.

A díszítés:

A 4 gyertya mindenképpen szükséges, lehet hosszúkás, lehet kerek, lehet hasáb alakú, lehet henger, kinek mi tetszik. Lehetnek egyforma színűek, de lehet úgy is választani hogy a 4-ből 1 más színű, amit karácsony este kell meggyújtani. Eredetileg 3 lila és 1 rószaszín gyertya volt az adventi koszorúkon, a lila szín a bűnbánatot és a megtérést jelképezi a rózsaszín pedig a bűnbocsánatot és az ünnep közelettét.

A gyertyákhoz érdemes beszúrót venni, megkönnyíti a dolgunkat. Ha nincs egyszerűen megoldható, fogunk egy erősebb 3-5 cm-es drót darabot láng alatt kissé megmelegítjük és beszúrjuk a gyertya talpába, kicsit várunk míg a faggyú megköt majd szúrhatjuk is a koszorúnkba.

Régebben nagy divatja volt a szalagnak, ma már kevésbbé, de rakhattok rá.

   

 

Ma inkább a kis figurák, termések, apró gömb díszek, más formájú díszek, fából készült felíratok, figurák, fahéjrúd, csillagánizs, tobozok, fa szánkó, kerámia figurák a menők, de ennek a képzeleted és az otthonodban megtalálható dolgok szabnak határt. Érdemes szétnézni a karácsonyfa díszek között is, Én mindig találok ott is néhány használható dolgot a díszítéshez. Viszont egész évben gyűjtöm a tobozokat, diót, mogyorót, makkokat, mint Mókus Regő a Bogyó és Babócából, és a csigaházakat, hogy ilyenkor fel tudjam használni.

Egyik évben a nyaralás alkalmával az apartmanunk egy fenyővel borított területen volt, ahonnan elhoztam vagy egy szatyornyi tobozt, ma napig van belőle, eláll, simán felhasználható.

Apró pici tobozokat pedig a helyi játszótéren találtam, összeszedtem és kiválló díszítő elem, a mérete miatt. Ha karácsony akkor csillogás, fényes dolgok, semmiképpen nem hagyjátok ki a csillogó díszítő elemeket a koszorútokból, úgy feldobja, sok csillámporos díszt lehet rá kapni. Jó lehet még műhó spray és arany, ezüst, bronz spray is, ezzekkel a tobozkat és terméseket is csillógóvá varázsolhatjátok. Csak egy ragasztópisztol kell és mehetnek fel a díszek.

   

Egy szó mint 100, díszíteni sok dologgal lehet, hajrá csajok, adventi koszorúra fel!

 

Gyors ismétlés:

  • Koszorú alap, bevonni fenyővel vagy tujával.
  • Rá a gyertyák a beszúróval.
  • Majd a díszítés, ragasztópisztolyal.
  • Végén gyönyörködni a kész adventi koszorúban.

Atkári Márti - Kecskemétimami

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére